OPATRENI KE ZVYSENI VEDECKEHO VYKONU UNIVERZITY - van Dijk, P. Assoc. Prof. Jitse (Profese Online, 2013)
Zkoumali jsme jak efektivneji vyuzit zdroje a prilezitosti, ktere mame k dispozici, abychom vice publikovali a aby vystupy byly kvalitnejsi. Obhajujeme opatreni pro zvyseni efektivity, jakym je soustredeni se na konkretni oblasti vyzkumu, zahranicni publikace, nahrazeni monografi i doktorandu a habilitaci publikovanim clanku v mezinarodnich casopisech, vzdelavanim vyzkumnych pracovniku, vyhledavanim mladych talentu a mezinarodnich partneru. Vsechna tato opatreni lze zavest bez zasahu zvnejsku.
Keywords: vedecka politika; opatreni