VYSKYT PSYCHICKYCH PROBLEMOV U DETI NA ZAKLADNYCH SKOLACH - Pochybova, Martina; Ondrejka, Igor; Tokos, Zuzana (Profese Online, 2009)
v praci sme sa zamerali na problematiku identifikacie psychickych problemov u deti na zakladnych skolach. Cielom prace bolo identifikovat spektrum vyskytu psychickych problemov u deti na zakladnych skolach v rocnikoch 1. - 9. Spektrum vyskytu psychickych problemov bolo posudzovane pomocou Conners Rating Parent Scale (CRPS)(Conners, 1972). Zistila sa pocetna pritomnost psychickych problemov u deti na zakladnych skolach v zastupeni od poruch s prijmom jedla, k uzkostnym porucham, hyperaktivity a problemom s ucenim.
Keywords: psychicke problemy; deti; zakladne skoly; CPRS