Psychicka zatez laickych rodinnych pecujicich - Jedlinska, Martina; Hlubik, Pavol; Levova, Jana (Profese Online, 2009)
Predkladany vyzkum se zabyva problematikou zdravi a jeho globalni podporou, s blizsim zamerenim na zdravi dusevni, konkretne aplikovane na laicke rodinne pecujici. Hlavnim cilem vyzkumu je pak posouzeni jejich psychicke zateze spolu s moznostmi, ktere by ji mohly snizit, a prispet tak k jeji prevenci. Pro vyzkum byla pouzita metoda dotaznikoveho setreni, ktera ve vysledku prokazala zvysenou psychickou zatez laickych rodinnych pecujicich.
Keywords: psychicka zatez; laicti rodinni pecujici; socialni opora; dotaznik Burnout Measure