VYSKYT AGRESIVITY VE ZDRAVOTNICKYCH ZARIZENICH - Szkanderova, Michaela; Jarosova, Darja (Profese Online, 2008)
Prispevek prezentuje vysledky dotaznikoveho setreni agresivity, ktere bylo realizovano u 202 sester vybranych oddeleni ve dvou zdravotnickych zarizenich - Fakultni nemocnici Ostrava a Nemocnici Trinec. Cilem prace bylo zjistit vyskyt slovni a fyzicke agrese smerovane k sestram, definovat nejcastejsiho agresora, zjistit, zda se sestry umi agresi adekvatne branit a zda a jake maji informace o agresivite ve zdravotnickych zarizenich.
Keywords: nemocnice; sestra; pacient; agresivita; dotaznik